De Border Manager van DeltaPi in gebruik van Van de Vin Ramen en Kozijnen

Minder zoekwerk door rapportage van bouwkundige aansluitingen

Kozijnproducent Van de Vin in Heeze kenmerkt zich al ruim 60 jaar lang door een immense innovatiedrang. In alles wat zij doen, willen zij nieuwe oplossingen neerzetten, doorlooptijden verkorten en faalkosten reduceren. Vanuit die visie hebben zij gekozen voor de nieuwe Border Manager van DeltaPi. Wat gaat voor hen het grote voordeel van deze module zijn? Hoofd bedrijfsbureau Frank Jansen en werkvoorbereider Erik Looijmans vertellen erover. Via hun verhaal een sneak peek in dit nieuwe product, dat dit jaar op de markt zal verschijnen.

Van IFC-model naar kozijnsoftware

Van de Vin en DeltaPi zijn oude bekenden. Het bedrijf neemt namelijk al de Project Manager af om de data vanuit door de aannemer aangeleverde modellen uit te lezen en vervolgens in te laden in het door hen gebruikte programma. DeltaPi maakt daarmee een vertaalslag van IFC-model naar kozijnsoftware. De Border Manager is daarop een waardevolle toevoeging, aldus Frank en Erik.

Erik: “De Border Manager is voor ons een mooie aanvulling, omdat we hiermee met een paar simpele stappen tot een hele gedetailleerde kozijnrapportage kunnen komen waar ook de bouwkundige aansluiting op staat.”

Zoektocht naar doorlooptijdverkorting

“We zijn constant op zoek naar hoe het proces beter, sneller en efficiënter kan. Bij alle verbeteringen die wij door willen voeren, stellen wij onszelf altijd de vraag: leidt dit tot een doorlooptijdverkorting?” vertelt Frank. In deze zoektocht kwamen zij bij de Border Manager. Hoe gaat deze module bijdragen aan het verkorten van de doorlooptijd?

“We maken op het bedrijfsbureau gebruik van meerdere programma’s, waaronder Revit en AutoCAD. Ondanks al die tools, blijft het meeste werk zoeken. Dat beslaat vaak wel driekwart van de tijd.” zo verklaart Frank. Erik vult aan: “Omdat we met de Border Manager een kozijnrapportage krijgen inclusief bouwkundige aansluitingen, hoeven we een stuk minder zoekwerk te doen. We zien meteen per kozijn de details.”

Het werken met de Border Manager bespaart daarmee een hoop zoekwerk. Het is bovendien een snelle handeling: in slechts een paar eenvoudige stappen wordt er een heel gedetailleerde kozijnrapportage uitgedraaid.

Kleinere foutkans dankzij vertaalslag

Een efficiënte werkvoorbereiding bestaat uiteraard uit meer dan een korte doorlooptijd. Maar de voordelen van de Border Manager zullen zich op meer gebieden dan enkel doorloopverkorting laten zien. Frank: “Door de tijdbesparing van de Border Manager, kunnen we meer werk in dezelfde tijd verrichten. Maar we verkleinen ook de foutkans.”

Erik licht toe: “Normaliter haalt een werkvoorbereider de gegevens uit tekeningen en zet hij deze handmatig over in het kozijnprogramma. Er hoeft dan maar net bij één kozijn een ander detail te zitten en er is kans op een fout in het model. De Border Manager haalt dat er sowieso uit en maakt dus in het voorbereidende werk een vertaalslag, voor minder doorlooptijd én minder fouten.”

Open communicatie

Sneller en beter werk leveren heeft als extra voordeel een verbetering van de relatie met partijen zoals de aannemer. Goede, open communicatie is überhaupt een punt waar bij Van de Vin waarde aan wordt gehecht.

Frank: “Eigenlijk wil je informatie toegankelijk maken voor een zo groot mogelijk publiek. Je wilt dat een model aan bepaalde richtlijnen voldoet, maar je moet er tegelijk niet te veel restricties aan opleggen. Het moet een open systeem zijn.”

Met het oog op deze visie bundelen DeltaPi en Van de Vin hun krachten nog verder. Momenteel werken wij samen aan een volledige profielserie: een heuse kozijnbibliotheek waaruit ontwerppartijen direct kozijnen kunnen modelleren met in DeltaPi’s software beschikbaar gestelde profileringen van Van de Vin. Houd ons blog in de gaten voor meer informatie over de profielserie, de Border Manager en onze samenwerking met Van de Vin.

Alvast meer weten over het nieuwe product? Vraag een demo aan door contact op te nemen.

Het bedrijfspand van Van de Vin Ramen en Kozijnen in Heeze
Van de Vin Ramen en Kozijnen in Heeze