De Kozijnmodule als bouwsteen voor een duurzame relatie en uw concurrentiepositie

De Kozijnmodule als bouwsteen voor uw concurrentiepositie en duurzame relatie

De bouwsector verandert. Met de BIM-methodiek veranderen onderaannemers in co-makers. Binnen dit model maakt u onderling afspraken over productie, kosten en communicatie. De techniek van DeltaPi helpt u daarbij. Met grote impact: wist u bijvoorbeeld dat u uw concurrentiepositie in de timmerindustrie in één klap sterk kunt verbeteren door gebruik te maken van onze Kozijnmodule? En dat het bijdraagt aan een meer duurzame relatie met uw stakeholders? U leest hier waarom. 

De Kozijnmodule: krachtige tool van ontwerp tot productie

Onze Kozijnmodule is een zeer krachtige tool. Hiermee stroomlijnt u alle processen rondom de ontwikkeling van kozijnen: van ontwerp tot productie. U kunt makkelijk profielsets maken, beheren of inlezen vanuit uw eigen software of gereedschappen. 

In een eenvoudig project kunt u zomaar te maken hebben met twintig verschillende kozijnen. De diverse verschijningsvormen zijn eindeloos en erg bewerkelijk. Verregaande samenwerking is daarbij belangrijk om faalkosten te minimaliseren. 

Bovendien, met de handige kozijnbibliotheek kunt u in de toekomst moeiteloos nieuwe opdrachten met bestaande relaties aangaan. Kozijnen die u getekend heeft, kunt u opslaan in een bibliotheek en bij een volgend project weer gebruiken. Tevens kunt u profielseries beschikbaar stellen, zodat de modellerende BIM-partners het 3D-model vullen met uw profielseries en kozijnen.

BIM-methodiek wordt de norm

Maar, deze tool doet veel meer. Met onze Kozijnmodule bent u namelijk in staat mee te doen in de BIM-methodiek van de aannemer. En dat is in deze tijd van cruciaal belang voor uw concurrentiepositie. 

Veel aannemers hebben tegenwoordig een sterke voorkeur voor partners die mee kunnen in de BIM-methodiek: co-makers dus. Heeft u geen mogelijkheden om hieraan te voldoen? Dan loopt u het risico dat bepaalde aannemers u bij voorbaat al links laten liggen voor een project. Een onwenselijke situatie. 

Met de Kozijnmodule mee in het BIM-model 

Zo is onze Kozijnmodule niet langer slechts een applicatie waarmee u via de BMH 3D Master de machines in uw fabriek aan kunt sturen. Nee, het is een manier om uw concurrentiepositie te verbeteren! U bent namelijk ineens aantrekkelijk voor een grote groep aannemers die enkel en alleen willen werken met co-makers die ook met BIM werken. 

Ook de relatie verbetert aanzienlijk 

En dan zijn we er nog niet. Ook uw relatie met aannemers en andere partijen verbetert aanzienlijk. U weet als geen ander dat een duurzame relatie afhankelijk is van vele factoren. Toch, ook BIM kan hier een rol in spelen en wij verwachten dat dit het in de toekomst ook steeds meer zal doen. 

Dankzij onze oplossingen bouwt u binnen de BIM-methodiek met uw projectpartners gestaag aan een duurzame, efficiënte relatie. In een traditionele keten bestaat namelijk bij elke informatieoverdracht met verschillende partijen (aannemer, architect, co-makers) de mogelijkheid dat er informatie verloren gaat. Dat kan leiden tot fouten en schadelijk zijn voor uw relaties. 

U wilt niet dat er fouten in de procesketen ontstaan, maar juist een vloeiende samenwerking met alle partijen. Fouten worden tot een minimum beperkt wanneer u gebruik maakt van onze Kozijnmodule binnen de BIM-methodiek. 

Met behulp van deze module spreken u, uw opdrachtgevers, co-makers en uw klanten dezelfde, duidelijke taal. 

Bouwsoftware waarmee u nakomt wat u belooft 

In de kern komt het hierop neer: met onze Kozijnmodule komt u na wat u belooft. Het leidt niet alleen tot kostenbesparingen, maar u komt altijd tot het resultaat dat u aan het begin van het proces voor ogen had. Zo bouwt u met BIM aan duurzame relaties. Met als kers op de taart dat u in het huidige klimaat uw concurrentiepositie sterk verbetert. 

Wilt u ook uw beloftes nakomen? Maak een afspraak om te zien hoe onze software u van dienst kan zijn. 

Tags: