Border Manager: complete rapportage van kozijndetails

De bouwkundige context is minstens zo bepalend als de kozijnen zelf bij het produceren en plaatsen. Daarom is het belangrijk inzicht te hebben in de bouwkundige details. De Border Manager brengt alle kozijndetails in kaart. Automatisch en per deur- of raamkozijn. In slechts enkele stappen heeft u een complete kozijnrapportage in handen.

Uw voordeel:

  • Veel minder zoekwerk
  • Kortere doorlooptijd
  • Een kleinere foutkans
  • Lagere faalkosten
  • Snellere, efficiĆ«ntere werkvoorbereiding

 

Bekijk in de video hiernaast een demonstratie van hoe u met de Border Manager de kozijndetaillering in kaart kunt brengen.

Hoe werkt de Border Manager?

De Border Manager maakt in principe de vertaalslag van model, bijvoorbeeld van een 3D IFC-model van de aannemer, naar kozijnsoftware. Waar gegevens zoals de kozijndetaillering normaal gesproken handmatig moeten worden opgezocht, worden deze nu volledig geautomatiseerd door het programma ingelezen.

Vervolgens produceert de Border Manager een gedetailleerde rapportage van de kozijncontext inclusief randaansluiting. Denk aan randhout zoals een spouwlat, contramal, sparingmaker, onderdorpel en afkortstaaf. Het maakt niet uit of er veel variatie in kozijnen is: per houten kozijn staan de details accuraat aangegeven. Deze kunt u eenvoudig gebruiken om de rest van uw productieproces aan te sturen.

Kozijnrapportage in 3 stappen:

Stap 1

U laadt een eigen of aangeleverd model in het programma in;

Stap 2

De Border Manager leest automatisch alle randdetaillering uit;

Stap 3

U krijgt een complete rapportage met daarin de details per kozijn.

Voordelen van de Border Manager

Zelfs met krachtige softwaretools neemt het in kaart brengen van kozijnaansluiting veel tijd in beslag. Het is bovendien een foutgevoelig proces. Dat betekent een hogere kans op fouten en dus hogere faalkosten. De Border Manager verkleint deze foutkans en faalkosten aanzienlijk. Vanwege de geautomatiseerde vertaalslag hoeft er daarnaast geen tijd meer besteed te worden aan zoekwerk en handmatig de houtconstructies berekenen. Tijd die vervolgens beter op de werkvoorbereiding kan worden ingezet. Dat betekent doorlooptijdverkorting en hogere efficiency. Dankzij het gemak, de snelheid en de consistent lagere foutkans draagt gebruik van de Border Manager ook nog eens bij aan een duurzame relatie met de aannemer en een sterke concurrentiepositie.

We zijn constant op zoek naar hoe het proces beter, sneller en efficiƫnter kan. Bij alle verbeteringen die wij door willen voeren, stellen wij onszelf altijd de vraag: leidt dit tot een doorlooptijdverkorting? Door de tijdbesparing van de Border Manager, kunnen we meer werk in dezelfde tijd verrichten.

Frank Jansen, hoofd bedrijfsbureau Van de Vin Ramen en Kozijnen BV

Software combineren

De Border Manager is te gebruiken met vrijwel alle gangbare kozijnsoftware. Ook integreert deze module vlekkeloos met Revit- en BIM-projecten. De module staat op zichzelf, maar kan voor een extra efficiencyslag ook worden gecombineerd met onze andere software – zoals de Kozijnmodule en Project Manager. Bekijk deze producten hieronder:

Kozijn Module

De Kozijn Module is een universele oplossing voor alle processen rondom kozijnen van ontwerp tot beheer.

 

Project Manager

De Project Manager stelt de aannemer in staat om alle data in het model te managen, controleren en te corrigeren.

 

Vrijblijvende demo aanvragen

Wilt u de werkvoorbereiding versnellen, doorlooptijd verkorten en faalkosten reduceren? De Border Manager helpt u die efficiencyslag maken. Vraag geheel vrijblijvend een demo aan.