Binnenkort beschikbaar: software voor calculatie van kozijnen

Uitbreiding op komst voor DeltaPi voor Werkvoorbereiding, namelijk: software voor calculatie van kozijnen. Deze calculatiemodule is binnenkort beschikbaar. En dat betekent: eindelijk grip op uw calculatie door software die werkt met uw rekenregels, alle ruimte biedt voor het ingeven en bewaren van op- en toeslagen én die man- en machine-uren meeweegt.

Profiteren van DeltaPi software voor kozijnen

Toen ons ter ore kwam dat nog steeds veel timmerfabrikanten handmatig in Excel hun kozijnen calculeren, omdat er nog geen tool is die volledig naar wens werkt, wisten wij: er is werk aan de winkel. En dus lanceren we op korte termijn een module die kozijnen calculeren naar een hoger niveau tilt. DeltaPi software die zorgt dat u ook in de calculatiefase kunt profiteren van een lagere foutmarge en tijdswinst.

Voordelen DeltaPi Calculatiemodule

Minder fouten, meer winst. Wie wil die voordelen nou niet! Hoe de DeltaPi calculatiemodule dat mogelijk maakt? In de kern door te standaardiseren, structureren én flexibiliteit te bieden. Concreet gemaakt:

  • U doorloopt elk kozijnproject een vast aantal stappen, zodat u zeker weet dat alle noodzakelijke onderdelen in uw calculatie worden verwerkt.
  • Invoer van hoeveelheden en merken kan zowel handmatig, als via Revit en BIM-modellen. 
  • Veel calculatiestappen doorloopt u vlot, omdat u ingevoerde leveranciersgegevens en eerder opgeslagen instellingen gebruikt.  
  • Flexibel kozijnen calculeren is mogelijk, doordat u de door u ingestelde settings altijd kunt aanpassen op een specifiek project of opdrachtgever. Denk: een grote pui produceren en monteren vraagt meer manuren en dus om opslag. Of: sommige kozijnmaten geven veel materiaalverlies en daarop zet u een toeslag. En: met opdrachtgever X heeft u andere prijsafspraken dan met Y. 
  • Aanpassingen foutloos doorvoeren, is mogelijk doordat de software zorgt dat dat die automatisch overal waar nodig worden doorgevoerd.

Functies en tools in software Calculatiemodule

De software bevat talloze functies die u het werk vergemakkelijken. De belangrijkste tools uit de calculatiemodule die u de genoemde structuur, vrijheid en inzicht bieden, zijn: 

  • Op- en toeslagen die u kunt ingeven, bewaren en in volgende projecten hergebruiken of aanpassen en opnieuw toepassen. 
  • Rekenregels die u kunt invoeren, opslaan en weer toepassen. Hierbij kunt u gebruikmaken van koppelingen naar leveranciersgegevens.
  • Activiteiten die u ingeeft, zodat de man- en machine-uren exact worden afgestemd op uw project en bruikbaar zijn in uw planning. 
  • Exports naar Excel in enkele kliks, zodat u in de welbekende sheets precies kunt nagaan of de calculaties conform uw wensen zijn opgebouwd.

Kortom, de DeltaPi calculatiemodule stelt u in staat calculaties perfect af te stemmen op ieder afzonderlijk project, versnelt het calculatieproces en beperkt tegelijkertijd de foutmarge, doordat de module alle berekeningen doet die u tot op heden handmatig in Excel deed.

Op de hoogte blijven over DeltaPi-softwareontwikkelingen? Meld u aan voor onze nieuwsbrief.