BOUWKUNDIGE
TEKENSOFTWARE

 

Nieuws

Verslag DeltaPi Summit 2016

“We are BIM live” was het thema van de Summit 2016, de klantendag van DeltaPi. Ruim 60 deelnemers waren aanwezig in de Van Nelle Fabriek: zowel architecten, aannemers, ingenieurs en kozijnfabrikanten lieten zich inspireren en leerden door het delen van ervaringen met BIM.

Een groot aantal interessante projecten kwam aan de orde tijdens de subsessies van onder andere Wiegerinck, Croes, Era Contour, Inbo en Nijhuis samen met Solestus. Uiteraard kwamen ook de nieuwste DeltaPi ontwikkelingen aan bod: zo werd de nieuwe Project Manager gelanceerd en werd er een preview van DeltaPi 8 gegeven.

Opening: BIM LIVE als leerproces
Tijdens de opening zette Pim Vrolijk, algemeen directeur van DeltaPi, meteen de toon: De (on)mogelijkheden van BIM. Aansluitend vertelde Rene Buur (partner bij KOW den Haag) over zijn ervaringen met BIM. Zijn verhaal werd nog onderstreept door Sjaak Harms (directeur Post & Eger) en Roy van de Velden (directeur BIMlink) die vertelden over de toepassing van BIM in beheer en onderhoud.
Duidelijk was dat onze branche zeer innovatief is en BIM elke dag meer en meer wordt geadopteerd. Samen leren en informatie delen, BIM is samenwerken.

Preview DeltaPi 8
In het eerste kwartaal van 2017 komt DeltaPi 8 uit. Tijdens de Summit kregen bezoekers alvast een preview van wat zij kunnen verwachten. De focus bij de ontwikkeling van DeltaPi ligt op tijdwinst door middel van slimme productiviteitstools. Zo zal in DeltaPi 8 de Project Manager in de Cloud draaien en door middel van synchronisatie continu geüpdatet worden vanuit Revit. Ook zal de Project Manager een volledige ondersteuning bieden aan IFC. Daarnaast gaat DeltaPi een uitgebreide functionaliteit in de Family Manager aanbieden, waarmee alle Revit componenten te beheren zijn.

BIM is (virtuele) realiteit
Dat Virtual Reality niet langer science-fiction is, maar bouwprocessen efficiënter maakt, werd duidelijk tijdens de indrukwekkende presentatie van Johan Schlingmann, manager product management bij Stabiplan. Met de Microsoft HoloLens inspecteerde Schlingmann verschillende installatie elementen. Ook werd er ‘even’ een 3D installatie in de zaal gezet. De deelnemers zagen live hoe technische data en onderhoudscijfers uit het BIM-model werden opgeroepen met de HoloLens. Uitvoerder en monteurs op de bouw profiteren zo van slimme informatie, eerder toegekend in het BIM-proces.

Tenslotte was de Summit niet alleen een leerzame, maar ook een leuke dag: Jan van Setten zorgde voor humor met zijn motiverende speech en tot slot werd er een mooie prijs verloot onder de aanwezigen.