DeltaPi introduceert nieuwe Viewer

Revit-viewer geeft architecten de regie terug

 

Geen ingewikkelde en dure bibliotheken, maar instrumenten die aansluiten op de bestaande kennis en werkmethodiek van BIM-gebruikers. Met haar vernieuwde Revit-viewer speelt DeltaPi Systems in op de wens van onder andere architecten om modellen eenvoudig te kunnen opzetten, controleren, corrigeren en rapporteren. Dit geeft hen de mogelijkheid om het bouwproces ook na de ontwerpfase te coördineren en controleren; werk dat zij nu vaak kwijtraken aan bijvoorbeeld aannemers.

 

Een BIM-model is als een kapstok. Niet alleen architecten, maar ook aannemers, installateurs en al hun onderaannemers hangen hier hun digitale gebouwinformatie aan. “Echter kan de kapstok alleen goed functioneren, wanneer deze zuiver blijft”, vertelt Pim Vrolijk namens DeltaPi Systems. “Hier gaat doorgaans veel tijd, energie en kennis in zitten, waarover de architect niet altijd beschikt. Vandaag de dag worden de bouwkundige uitwerking, coördinatie en controle dan ook steeds vaker overgenomen door de aannemer. De DeltaPi Viewer reikt de architect strategische instrumenten aan, waarmee hij deze verantwoordelijkheid kan terugnemen.”

 

De DeltaPi Viewer is een doorontwikkeling van de oude Viewer, die voornamelijk werd gebruikt als kozijnenstaat, vertelt hij. “De nieuwe viewer is generieker en generaler. Je kunt er alle bouwdelen mee bekijken, controleren, corrigeren en rapporteren. Ook wanneer je geen doorgewinterde BIM-deskundige bent. Informatie aangeleverd door de aannemer, de installateur en alle onderaannemers is eenvoudig te duiden. Hoe complex de modellen ook zijn.”

De viewer kan worden gekoppeld aan BIMlink, een krachtige database-applicatie, waarin de informatie van alle gebouwelementen is geïntegreerd. De vernieuwde DeltaPi Viewer wordt binnen nu en enkele weken geïntroduceerd, wilt u weten hoe de DeltaPi Viewer past binnen uw organisatie meld u nu aan voor het webinar.

 

DeltaPi for Revit
Sneller en eenvoudiger modelleren.
Klantverhalen
Waarom kiezen klanten voor DeltaPi?